Hoi, ik ben Richard :-)

Mijn naam is Richard Jansema, geboren in 1992 in Assen en momenteel woonachtig in Groningen. Al van jongs af aan stel ik graag vragen en ben ik nieuwsgierig naar het 'waarom' achter dingen, in plaats van enkel het 'wat'. Deze nieuwsgierigheid heeft me altijd gedreven om dieper na te denken en te zoeken naar antwoorden die echt betekenisvol zijn.

Het ontstaan van de ‘<36912108 Methode’

Soms kan het moeilijk zijn om belangrijke informatie echt te onthouden, vooral als het gaat om interne gemoedstoestanden of inzichten. Wat velen doen om iets niet te vergeten, zoals een boodschap voor de supermarkt, is een reminder op hun hand schrijven. Ik ben dit principe gaan toepassen op filosofische inzichten en persoonlijke reminders, door symbolen te tekenen op mijn linkerhand. Deze symbolen hielpen me gedurende de dag te herinneren aan intenties zoals dankbaarheid.

Naarmate ik deze methode vaker gebruikte, besefte ik dat sommige inzichten herhaald moesten worden om echt effect te hebben. Vragen als "Wat zou mijn toekomstige ik willen dat ik nu doe?" of "Ben ik tevreden met de emoties die ik dagelijks voel?" vereisen voortdurende aandacht. Dit leidde tot de ontwikkeling van de methode '<36912108', waarin symbolen dienen als herinneringen aan essentiële vragen die ons helpen ons leven in balans te houden en om harmonie te vinden.

Eenzaamheid

De groeiende eenzaamheid in onze samenleving raakt me diep. Hoewel eenzaamheid een normaal gevoel is, is het moeilijk om te zien hoeveel mensen langdurig eenzaam zijn. Daarom zet ik mijn passie en inzichten in om bij te dragen aan het verminderen van eenzaamheid. In mijn ideale wereld zijn mensen begripvol en empathisch naar elkaar. Ze begrijpen dat als we een ander kwetsen, we onszelf ook schaden.

Het Filosofische Gesprek

Naast mijn strijd tegen eenzaamheid, geloof ik sterk in de kracht van filosofische gesprekken om het gevoel van verbondenheid te versterken. Het bespreken van vragen zoals "Wat doen we hier eigenlijk?" of "Hoe kan het dat we in een oneindig groot universum zweven?" kan het gevoel van verbondenheid en het gevoel van ‘ik voel mij erkend’ sterk verbetere. Het voeren van deze gesprekken is voor mij belangrijker dan het vinden van een alles verklarend antwoord. Deze dialogen laten ons groeien in onze kennis over het universum, wie wij zijn en waar wij zijn. Ik stel alles in het werk om de mensen waarmee ik werk gemiddeld gezien meer ‘Liefde, Positiviteit, Vrijheid & Rust’ te laten voelen. Ik wil dan ook het liefst dat je onze sessies zoveel mogelijk met dit soort emoties associeert. Een voorbeeld daarvan is, dat de 3691208 Methode workshop wel een wekelijkse huiswerkopdracht bevat, maar dat het totaal niet erg is als je er bijvoorbeeld niet aan toekomt om deze te maken/uit te voeren.

Het gevoel van weten waar je bent, wat je bent, waarom je hier bent en wat je intentie is, draagt enorm bij aan het zijn van een gebalanceerd en evenwichtig persoon. Filosofie Therapie biedt een ruimte voor deze diepgaande gesprekken en helpt ons om meer Liefde, Positiviteit, Vrijheid en Rust in ons leven te vinden.

Samen kunnen we streven naar een wereld waarin we ons allemaal meer verbonden, in balans en in harmonie voelen.