We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Kicks, Snares & High Heads [EP]

by WadAap en De Zelve

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Instrumentals are included as a bonus in the download file
  Purchasable with gift card

    €0.50 EUR  or more

  You own this

   

 • Kicks, Snares & High Heads - EP - CD
  Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Kicks, Snares & High Heads [EP] via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Aangenaam luisteraar... Dit ben ik de MC m'n pen opgepakt De woorden door de plee Sinds ik begon met spitten Een jaar of 2 gelee ...Heb ik de therapie gevonden voor t leven dat ik leef... ....oh nee,,,, m'n maag is weer van streek Iets verkeerd gegeten, of een scheve letter greep Gleed ie naar beneden, of houdt ie even - wicht - stank is wat dit is - (Spuit geluid) de lucht verfrist.. ......voor heel even voet in de hemel aansteker leeg En een lege wc rol ...een playboy - borstel De pot is te vol Je rolt je hasjjoint Valt op de grond Veeg t eraf Steek m maar op Je weet dat het kan Doe nou niet alsof ...Zet de stoel in de gang Draai er niet om rond .......Ook al ben je bang Voor t monster in t donker Sjonge jongen jonge Waar ben je aan begonnen De maten slaan op hol en Alle muren zitten onder Je zelf verzonnen spreuken De peuk is aan t assen Je moet je handen wassen Na het missen van de kansen Ze noemen mij die vreemde eend in de bijt, en wie ben jij? Ben apart en gelijk op de mic, als ik rijm Zie de dagen die vliegen voorbij - T water benaderd ja ik -over-drijf .... We volgen de peil die naar beneden wijst De wijfen die zeiken en zitten te pissen kijken in de spiegel, smerige gezichten Vang die goudvissen, verdrink ze, koop een nieuwe ...de oude uit de vriezer, kan de slag niet vinden Wil de top beklimmen, vol met gouden plakken Sjouwend als een slak, zet m'n tegenstander zwaar te kakken Kan niet stoppen kan niet kappen, met de woord, plee, ....Rem nooit nee, - veeg schijt aan je ep Heb een lange vinger voor je ... Kom me nu niet storen ...Je hoort wat je wil horen Heb een lange vinger voor je ... Zoveel rappers flowen ...Zonde van de stroming Heb een lange vinger voor je ... Ja ik ben de koning .... Maar ik mis m'n kroon Heb een lange vinger voor je ... Kom niet in m'n woning ... Ik Leef in t riool
2.
Slapen Opstaan Tel de schapen…. Voor t slapen Ontelbare dagen verzameld in jaren Klaar met het klagen maar zoveel ontgaat me Later….. Haal adem….. Kan wel doorpraten Verzamel mn maten Vergader in zalen Waar geesten ronddwalen Parra, normale Praat t me aan en Raak samen….. Raak met name…. Dierbaren….. Vlees waren Vreet aan je T beest knaagt Uit laten Los – laten Door-varen Door-halen Deelname Veel waren Niet daar Een eenzame…. Eend in t water Gemene zwanen Gewapend met zwaarden Om mij te verjagen Blijf op me haten…. Blijf me inhalen…. Twijfel je aan me? Hoor dat wel vaker…. Blijf muziek maken…. Laat het ontstaan…. Help me vandaag uit de droom te ontwaken Ben aan het doordraaien dromen vervagen Roder en kwader…. Satan verlaat me! Reffrein; Kan niet slapen, maar t geeft niet Ik space diep, ik weet niet, wat ik zie, veel fictie En ik sta op en ga door, laat los maar draai door Spreek je aan door tegen te praten Wens je vervolgens een prettige avond…… Uitgeslapen… noem t licht verslapen Want ik dicht mn dagen aan t avondbraken T ochtendlicht wil ik niet meemaken Verlaat stelselmatig… mn eigen basis Heb bazen gehad met verschillende status Meerdere fases, telkens ontslagen Standaard te laat… …. Niet op komen dagen Daarom gaan sparen voor een eigen zaak Niet bepaald ideaal zonder salaris Zoveel uitgaves vormen obstakels Ben een dwaas tijdens uitgaan Rondjes betalen, mondjes die vragen Vraag me vaak af op de zoveelste after,,, Was dit het waard? Lag liever te slapen!
3.
Tis weekend dus wie legt de spiegel neer M’n neus zit te vol, en mn ogen doen zeer Zie jaloezie……. Zet de deur op een kier T licht wat gedimd, rond een uurtje of 4 Stampende dampende karikaturen De buren die gluren maar storen me niet Wij roken alles, zolang t maar puur is Stoken, de vuren, die doven we niet Loop over van dromen en skippende beats…. Mn kop in de wolken, mn hart tikt kritiek….. Hahaha …Lachgas, herkenbaar patroon Ik lag deze nacht met mn hoofd in de boom Wat lach je nou gast, ik ben net niet halfdood Want de coke die ik snoof leek verdacht veel op speed En de wiet die ik rook zorgt voor nog meer paniek En de pillen, pupillen, nou stop alsjeblieft Refrein; Trip als een malle, kick op de slag, van mn hoofd Hou omhoog…. we zijn klaar om te vallen Ik zeg Sorry meneer….. zag het ff verkeerd Ik dacht dat je vast zat…..ik hallucineer .. heb geprobeerd om terug te komen Maar de nuchtere ik, die verloor de controle drugs in mn poriën, voel me euforisch De amfetamine die pieken, psychotisch Ik hoop niet,,,, dat ik lang blijf hangen Maar mn hoofd ziet….. rare wandelgangen t maakt me angstig, hoor vage klanken…. ……………… wat is dat? een man in de verte……. …. Kom en val met me over de grens…. En Zo ontdekken we plekken, die mensen niet kennen We rennen de stem achterna…. Hand in hand op het ritme van de kick….. Mn verstand is van slag ik vertraag En zo schrik ik van mn eigen tegenblik Refrein; Trip als een malle,,,, kick op de slag van mn hoofd, hou omhoog We zijn klaar om te vallen…. kan de kick wel voelen….. de trip benoemen….. de slag met mn hoofd omhoog,,, t gaat nie goed….. wijk af van de route…… vervloek mn gevoelens….. gedachtes die stromen…. Loop over van woede ……………..aaaargh zit te diep in de space…….. …….. woojoow…… ben hier vaker geweest…… ben een tweegezicht….. waarvan de 1 nog tript en de andere schrikt van zn wederhelft…. En ja ik weet t wel….. tis niet echt wat ik zie….. …..laat me even zweven ik ben 1 met energie ////herhalen///// …….EN IK BEN HELEMAAL ALLEEN IK ZIT TE SPACEN IN MN 1JE NIEMAND OM ME HEEN En zo ben ik ineens verdwenen Ti’s de kick van t hart gaan….je pad af…. Je hart slag…. Hoofd hoog….. De kick…. De slag…. Hoofd omhoog…..
4.
PALINDROOM Intro; Yo Boze Satori…… WadAap…. Het hoge noorden…. Kom ze horen…. Er is een nieuw soort geboren, de 1 speelt met woorden De andere schept het geluid voor je oren…… He wat, aap je mij na geef t beest een naam, zet er een staart achteraan En maak hem digitaal Zet een lage onderstreep op alle dagen van de week Waar ik ervaringen kan delen met de mensen om me heen deze EP; een drup op de plaat Ik ben al lang tevreden als er iemand naar me zwaait Ik wil wel gaan voor vrede maar ik zie alleen maar haat Man je moest eens weten hoe onzeker ik hier sta Als ik een paar mensen raak, laat ik de camera aan, dan wil ik alles eruit halen, wat me naaste van me vragen .... Want jonge later,,,, is relatief Ik kan wel praten op de maten van de beat ik kan wel balen maar m'n tranen zie je niet, want alle gaten in m'n ziel die wil ik dichten met muziek Waar een wil is is een weg, ik zit te diep in deze flow ik stel al rappend diagnoses met de pen als psycholoog // HOOK \\ draait het om waar dat we zijn zijn we dat waar om het draait zicht in balans rechts of links links of rechts, balans in zicht 2 X   Neem een hitje van de spliff ik Steek je zorgen in de fik Ik laat je niet denken aan morgen Maar de top waarop je zit Ik heb een anonieme tip Je bent niets beter dan de zin, waarin je eigen leven zit... Ti's ingewikkeld dus ontwikkel maar neemt t ook niet te licht op Ti's vaak wikken en wegen, en zoveel wegen levert niks op Wat is hiphop zonder klappende boxen, de beats scheppen orde, de rare volgorde,,,, de knikkende koppen ...... ja t klopte wat je zei ik heb ze niet meer op een rij Maar elke rijm iets dichterbij naar waar t eindelijk om draait Dat is het pijnlijke feit dat zoveel mensen net als jij, ineens verdwijnen, Tijdens tijden dat je niet alleen wil zijn .... Hier man neem een hijs, ik neem t later voor je op Ik heb me dagenlang verstopt, en lijd nog steeds aan slaap tekort Van al het trippen, stil zitten, en het tikken van de klok Sta weer op, en zet m'n zinnen, speel met woorden op de pot //HOOK\\ .... Ik kick er op.... .... Sla m'n slag.... Steek m'n hoofd in de wolken, neem t leven met een lach ....de Cirkel rond.... .... Terug bij af.... zo kruip ik op de grond en hou m'n voeten op t wat... Ik heb de pieken al gepakt en ben dieper afgedaald,ik ben t type die verdwaald, en vind mezelf weer muzikaal dit is de leidraad, mn pijn raak ik kwijt in vocalen Mijn tijd op de mic is gekomen, ik ga weer …………… later

about

Check the EP on Spotify here: sptfy.com/eh6v

De Zelve | De WadAap | Het hoge noorden | Kom ze horen

Er is een nieuw soort geboren, de één speelt met woorden
De andere schept het geluid voor je oren

credits

released July 22, 2017

Mastered by: Chubeats -> www.chubeats.com
Album art by: Cindy Timmer -> www.cindytimmer.com

Special thanks to thc

license

all rights reserved

tags

about

De Zelve Groningen, The Netherlands

I make EDM as: Giza Wave
-
I rap as: Jajjehh
-
I make instrumental music as: De Zelve

contact / help

Contact De Zelve

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account